Επίσκεψη στο Εθνικό Τυπογραφείο

Η ώρα για τη σύνταξη και την εκτυπωση της εφημερίδας του νηπιαγωγείου, έφτασε.

img_1472

Πως θα μάθουμε όμως τον τρόπο που φτιάχνεται μια εφημερίδα; Οι ιδέες έπεσαν βροχή και η λύση δεν άργησε να βρεθεί. Ο μπαμπάς του Νικόλα που δουλεύει στο Εθνικό Τυπογραφείο, θα μπορούσε να μας ξεναγήσει στο χώρο οπου τυπώνονται οι εφημερίδες!

img_1530

Πηγαίνοντας εκεί, επισκεφτήκαμε το χώρο του μουσείου οπου είδαμε όλες τις μηχανές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στην τυπογραφία παλιά, καθώς και την εξέλιξη τους.

img_1484

Μας έδειξαν τη διαδικασία εκτύπωσης βιβλίων καθώς και τη βιβλιοδεσία τους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στα παιδια το μηχάνημα κοπής των χαρτιών, τα παλιά πληκτρολόγια καθώς και τα παλιά βιβλία με τα πρώτα φύλλα της εφημερίδας της κυβέρνησης.

img_1543

Ετσι, τα παιδια μεσα απο την διαδικασία δημιουργια της εφημερίδας τους (κάτι που τα αφορά προσωπικά και είναι το καλύτερο κίνητρο για την κατάκτηση της γνώσης),  γνώρισαν έναν ακομα επαγγελματικό κλάδο και βίωσαν πραγματικές εμπειρίες μάθησης.

img_1541

Παράλληλα, η ανάγκη τους να επικοινωνήσουν όσα συμβαίνουν στην τάξη τους προς τον έξω κόσμο (τις οικογένειες τους), τα οδήγησε με επιτυχία και ενθουσιασμό στη σύνταξη της εφημερίδας τους!

screen-shot-2016-12-16-at-6-00-39-pm

(από την Σταυρουλα Γαουτση & την Ιωάννα Ελευθερίου, δασκάλες του νηπιαγωγείου)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s